1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing

Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing

  • Frans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2005

Ingrediënten 24 personen



24 oesters2 el sojasaus1 el sherry2 tl sake (rijstwijn)1/2 tl suiker1 ? tl dun gesneden verse gember2 el dun gesneden bosui2 tl sesamolie citroensap geroosterde sesamzaadjes.



Ja, als je echt exclusief wil zijn en je vrienden is heel chique wil verwennen is dit een pracht om te serveren!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de oesters uit de schelp en dep ze droog .Meng de oester met wat citroensap en zet ze afgedekt in de koelkast. Doe de sojasaus, sherry, sake en suiker in een klein pannetje en meng goed door elkaar, Laat al roerend op lahge hitte koken totdat de suiker oplost, Roer dan de gember en bosui erdoor. Laat 1 minuut koken, voeg dan de sesamolie toe. Schep ongeveer ? tl saus over elke oester. Garneer met sesamzaadjes en serveer

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top