Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing

  • Frans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2005

Ja, als je echt exclusief wil zijn en je vrienden is heel chique wil verwennen is dit een pracht om te serveren!!

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen

  • 24 oesters
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sherry
  • 2 tl sake (rijstwijn)
  • 1/2 tl suiker
  • 1 ? tl dun gesneden verse gember
  • 2 el dun gesneden bosui
  • 2 tl sesamolie
  • citroensap
  • geroosterde sesamzaadjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de oesters uit de schelp en dep ze droog .Meng de oester met wat citroensap en zet ze afgedekt in de koelkast. Doe de sojasaus, sherry, sake en suiker in een klein pannetje en meng goed door elkaar, Laat al roerend op lahge hitte koken totdat de suiker oplost, Roer dan de gember en bosui erdoor. Laat 1 minuut koken, voeg dan de sesamolie toe. Schep ongeveer ? tl saus over elke oester. Garneer met sesamzaadjes en serveer

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

keukenorkest avatar
keukenorkest 22-08-2005

Lijkt me inderdaad heerlijk om te serveren! groetjes, Coccy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten