Hazepeper

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Volgens velen een super recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
Voor de Marinade:
3 ltr. Rode wijn
20 Jeneverbessen
4 Laurierblaadjes
10 Kruidnagels
1 Winterwortel
? Knolselderij
1 Prei
2 Uien

Overige ingredienten:
6 Hazenbouten (achterbouten) of evenveel gewicht aan voorlopers
3 ltr. Espagnole Saus (Knorr)
1 (grote) reep bitter chocolade
1 pot Bosbessen jam
1 pot preiselberen compote
? peperkoek
500 gr champignons
1 flinke pot zilveruitjes
400 gr. Spekjes

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de hazenbouten in een bak en giet hierover de rode wijn, voeg de jeneverbessen, laurierblaadjes en kruidnagels toe, snijd de winterwortel, knolselderij, prei en de uien aan grove stukken en voeg deze toe aan de marinade. Zorg dat de Hazenbouten geheel onder de marinade staan, voeg zonodig nog wat extra wijn toe.

Laat bovenstaande minimaal 24 uur in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Haal de hazenbouten uit de marinade en dep deze met een keukenpapier droog, bak de hazenbouten in een pan met boter mooi rondom bruin en plaats de bouten vervolgens in een grote braadslede.

Bereid de Espagnolesaus volgens de instructies op het pak en giet de saus (warm) vervolgens over de hazenbouten in de braadslede. Voeg nog een flinke scheut van de marinade (incl. groenten en kruiden) toe aan de Espagnolesaus en de bouten.

Brokkel vervolgens de chocolade, en de peperkoek uit over de braadslede, voeg de pot bosbessen jam en de pot preiselberen compote toe aan de braadslede. De hazenbouten moeten nu goed onder het mengsel van saus staan als dit niet het geval is voeg dan nog wat extra saus en marinade toe.

Plaats de braadsleden voor een periode van 4 uur in een voorverwarmde oven van ongeveer 150 graden (het geheel moet net pruttelen) dek na ongeveer 2 uur de braadslede af met aluminiumfolie (dit voorkomt dat er te veel vocht verdampt en de hazenpeper te droog wordt.

Na 4 uur kan de braadslede uit de oven gehaald worden.

Schep de hazenbouten uit de saus en plaats deze op een schaal zodat ze af kunnen koelen, zodra ze hanteerbaar zijn kan het vlees van de botten worden gepluisd en het vlees kan in grove stukken terug worden gedaan in de saus.

De zilveruitjes, spekjes en champignons lekker bruin bakken in een aparte pan en zodra deze klaar zijn ook toevoegen aan het saus met het vlees, roer alles lekker door elkaar en als alles goed is gegaan zou de hazenpeper nu klaar moeten zijn .

Smakelijk eten.

Serveertip

Om de hazenpeper te bewaren kan deze zonder problemen worden ingevroren, alleen even opwarmen in de magnetron of pannetje.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jvugts avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten