1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Perziken in wijn

Perziken in wijn

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 grote perziken (of 8 halve uit blik)
7,5 dl rode wijn
50 gr honing
0,5 dl citroenbrandewijn
25 gr boter
1 theelepel kaneel



Perziken in wijn lekker met ijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de verse perziken of laat de perziken uit blik uitlekken. Leg ze naast elkaar in een hapjespan en doe de wijn, honing en brandewijn erbij.

Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ca.10 minuten zachtjes koken (perziken uit blik 5 minuten).

Schep de perziken uit de pan in een schaal. Laat de wijn op een hoog vuur tot de helft inkoken en roer de boter en kaneel erdoor. Schenk de wijnsiroop over de perziken en serveer ze warm of koud.

Serveertip

Lekker met vanille-ijs!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top