Pittige Indiase lamscurry

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2005
  • Pittige Indiase lamscurry

    Pittige Indiase lamscurry

    Pittige Indiase lamscurry

Deze verrukkelijke lamscurry heb ik al vaak gemaakt. Het recept is afkomstig uit Heerlijke gerechten uit de hele wereld van Wina Born. Ik heb het recept wat aangeapst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram lamsvlees (ik had lamsboutlapjes) -
1 grote ui -
2 teentjes knoflook -
3 eetlepels olie -
zout, peper -
1 flinke eetlepel of meer kerriepoeder
1 appel (Elstar) -
1 dl vleesbouillon (van tablet) -
2 lepels yoghurt -
citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Snij het vlees in grote dobbelstenen.
Wrijf het vlees in met citroensap, peper en zout.
Pel en snipper de ui, knoflook en appel.

Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan en bak hierin de ui, knoflook en de appel.
Voeg de kerrie toe en bak dit even mee tot alles mooi goudbruin is.
Voeg het vlees toe en laat dit zachtjes verder fruiten tot het vlees wat kleur krijgt.
Voeg de bouillon toe en laat alles met deksel op de pan op heel zacht vuur 1 1/2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is.
Het vocht moet dan bijna zijn verdwenen.
Doe de yoghurt erbij en laat alles nog 20 minuten stoven.

Bron

Heerlijke gerechten uit de hele wereld van Wina Born

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld tutti-frutti en pilav.

Laatste reacties

cedy avatar
cedy 25-08-2006

hoi petra ik heb ook dit recept van je meegenomen ,als ie zo lekker smaakt als de pittige indiaanse rundvlees ,nou heerlijk dan dan wordt het weer smullen.,groetjes van cedy

racer1 avatar
racer1 11-02-2005

Heb dit receptje meegenomen Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten