Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

  • Aziatisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2005
  • Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

    Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

    Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

Een echt verrukkelijke linzensoep die we afgelopen zaterdag als maaltijdsoep hebben gegeten. Als je de soep niet al te heet wilt, doe er dan een 1/2 Spaanse peper in. Een TOPPER! Het originele recept van de soep staat in het boekje Lekker & Pittig van het Nederlands Zuivelbureau. Ik heb het recept aangepast

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kruimige aardappelen - 1 grote ui - 3 teentjes knoflook - 2 stengels citroengras = sereh (verkrijgbaar bij AH of de toko) - 2 laurierblaadjes - 1 rode Spaanse peper - 2 eetlepels olie - 1 volle eetlepel kerrie djawa (of andere kerriepoeder) - 1/2 theelepel gemalen koriander (=ketoembar) - 1 1/2 liter vleesbouillon van tabletten - 200 gram linzen - 200 gram chorizo worst aan een stukje - 150 gram magere spekreepjes - 1 prei, zout - 4 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie - peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en snij ze in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snij deze ook in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de sereh. Snij de sereh in tweeën. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snij de peper in grove stukken. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in kleine stukjes en was deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en Spaanse peper. Strooi de kerriepoeder en koriander hierover en roer de stukken aardappel erdoor. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurierblaadjes en de sereh toe. Breng de soep aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de soep 45 minuten tot de linzen gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes en de stengels citroengras. Bak de reepjes spek uit in een koekenpan. Pureer de soep met de staafmixer.Snij de chorizo-worst in plakjes of stukjes. Roer de spekjes, prei en de worst door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi er voor het serveren koriander of peterselie over.

Bron

aangepast recept Ned.Zuivelbureau

Serveertip

Heerlijk met bruin stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 05-06-2005

Ziet er goed uit! Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten