Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Linzensoep
  5. Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

Pittige Oosterse linzensoep met chorizo

Door: pwiggers

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram kruimige aardappelen - 1 grote ui - 3 teentjes knoflook - 2 stengels citroengras = sereh (verkrijgbaar bij AH of de toko) - 2 laurierblaadjes - 1 rode Spaanse peper - 2 eetlepels olie - 1 volle eetlepel kerrie djawa (of andere kerriepoeder) - 1/2 theelepel gemalen koriander (=ketoembar) - 1 1/2 liter vleesbouillon van tabletten - 200 gram linzen - 200 gram chorizo worst aan een stukje - 150 gram magere spekreepjes - 1 prei, zout - 4 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie - peper en zout


Verder heb je nodig


Staafmixer

Oosterse linzensoep

Mmm....lekker!

Mmm....lekker!

Een echt verrukkelijke linzensoep die we afgelopen zaterdag als maaltijdsoep hebben gegeten. Als je de soep niet al te heet wilt, doe er dan een 1/2 Spaanse peper in. Een TOPPER! Het originele recept van de soep staat in het boekje Lekker & Pittig van het Nederlands Zuivelbureau. Ik heb het recept aangepast

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en snij ze in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snij deze ook in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de sereh. Snij de sereh in tweeën. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snij de peper in grove stukken. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in kleine stukjes en was deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en Spaanse peper. Strooi de kerriepoeder en koriander hierover en roer de stukken aardappel erdoor. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurierblaadjes en de sereh toe. Breng de soep aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de soep 45 minuten tot de linzen gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes en de stengels citroengras. Bak de reepjes spek uit in een Koekenpan. Pureer de soep met de staafmixer.Snij de chorizo-worst in plakjes of stukjes. Roer de spekjes, prei en de worst door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi er voor het serveren koriander of peterselie over.

Serveertip

Heerlijk met bruin stokbrood.

Bron

Aangepast recept Ned.Zuivelbureau



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top