Escabeche Tequila Sunrise

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2005


Een "fruitig" geheel met tilapiafilets.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 1 citroen
  • 1/2 dl. tequila
  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 fijngehakt rood pepertje
  • 1 theel. gekneusde korianderzaadjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4
    tilapiafilets
  • olijfolie
  • 1 rode ui

    Voor de afwerking:

  • 2
    sinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 1 pakje koriander
  • 1 bakje alfalfa
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Pers de sinaasappels, limoenen en citroen uit en zeef het sap in een pannetje.
    Laat het
    sap inkoken tot de helft.
    Laat even afkoelen en voeg dan de tequila, knoflook, rode peper,
    korianderzaadjes en olijfolie toe.
    Bak de visfilets in enkele eetlepels olijfolie.

    Snij de rode ui in dunne plakjes en blancheer deze 1 minuut in kokend water.
    Leg de
    visfilets op een bedje van de rode uien in een ondiepe schaal.
    Giet de marinade over de
    vis en laat 2 uur marineren op kamertemperatuur.

    Bereidingswijze

    Verwijder de schil van de sinaasappel met een scherp mes en snij de segmenten los.
    Maak
    de granaatappelpitten los van de witte vliesjes.
    Dien de visfilets op met de sinaasappel
    segmenten, granaatappelpitten en korianderblaadjes.

    Serveertip

    Garneer met een toefje alfalfa.
    Dit gerecht is lekker met gestoomde witte rijst.
    Eet smakelijk !

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten