Pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g Lamsvlees zonder bot (shouder of lamsbout)
4 kopjes water
3 theelepels zout
1 ui (middelgroot)
2 wortelen (middelgroot)
4 eetlepels boter
2 kopjes rijst
2 theelepels zwarte peper
? theelepel all spice kruiden
1 theelepel kaneel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukjes van 1 ? cm en bak het vlees in zijn eigen vet en laat dan het vlees sudderen voor ongeveer 40 min. Voeg kleinbeetje warm toe samen met de helft van het zout. Laat verder sudderen tot het vlees zacht is. Haal dan het vlees eruit en zet even aan de kant. Smelt de boter en bak dan de ui en de wortel even ongeveer 7 of 8 min. Voeg dan het vlees bij de wortel en de ui en laat op een laag pitje weer even sudderen. Verspreid alles goed naar het midden van de pan, en voeg de rijst toe aan de buitenrand van de pan zodat je in het midden het vleesmengsel nog kan zien. Voeg dan 3 1/3 kopje water toe met de rest van het zout. Breng alles aan de kook en zet het daarna met deksel op de pan weer op een laag pitje en laat het dan ongeveer 20 min. sudderen tot de rijst zacht is en al het vocht verdwenen is. Bestrooi het dan met peper, all spice en kaneel. Roer alles voorzichtig door terwijl je de kruiden erover strooit zodat het vlees in het midden blijft en de rijst aan de buitenrand.

Serveertip

Vind je dit alles te ingewikkeld dan kun je natuurlijk ook altijd de rijst apart koken en kruiden (het vlees ook) en dan alles samen op een mooie schaal serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten