Kofta Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Kofta Curry

    Kofta Curry

    Kofta Curry

Dit recept is erg lekker. Het kost wat meer tijd, maar het is de moeite waard

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ui, 1 ei, 1 klein groen pepertje, 500 g tomaten, 1 kleine groene paprika, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels mild kerriepoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kaneel, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 vleesbouillontablet, chilipoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 494,13 kcal
Koolhydraten 15,24 g
Eiwitten 28,99 g
Vetten 33,93 g

Voorbereiding

Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen. Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten inkruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

In een grote braadpan olie verhitten. Gehaktballetjes voorzichtig in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel ca. 3 minuten al roerende bakken. Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. Gehaktballetjes toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder.

Serveertip

Serveren met rijst, komkommersalade en mangochutney.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

siep avatar
siep

Doorsturen

Home Recepten