limoentaart

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005

zomerse frisse limoentaart met monchou

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
200 gram digestive koekjes *100 gram boter of margarine *8 blaadjes gelatine *4 dl slagroom *400 gram monchou *6 el poedersuiker *4 limoenen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van min 20 cm doorsnee
bakpapier voor op de bodem

Voorbereiding

verkruimel de koekjes *rasp de schil van 2 limoenen en pers ze daarna uit *

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de kruimels erdoor. Vet de springvorm in en doe het bakpapier op de bodem, verdeel de koekkruimels erover en strijk ze glad. Zet de springvorm +/- 5 min. in de vriezer. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Klop de slagroom stijf. Mix de monchou met de poedersuiker glad en spatel de slagroom erdoor. Rasp de schil van 2 limoenen dun af, pers de vruchten uit en klop beide door het kaasmengsel. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in 2 el heet water. Klop dit door het kaasmengsel en schep het in de vorm. Laat de taart in de koelkast +/- 2 uur opstijven.

Serveertip

Snijd de andere limoenen in dunne plakken en garneer hiermee de taart. Snijd de taart met een nat mes in +/- 10 punten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten