1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spruitjessoep met rookworst

Spruitjessoep met rookworst

Door: jacoba_b

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005

Ingrediënten 4 personen


2 uien, 250 g spruitjes, 1 rookworst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 l vleesbouillon.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de gepelde uien. Maak de spruiten schoon en snijd ze in de lengte doormidden.

Bereidingswijze

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de spruitjes in de bouillon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd de rookworst in plakjes en voeg die toe aan de soep.

Serveertip

Eet bij deze soep knapperig stokbrood of kleine broodjes. Laat voor vegetarische variatie de rookworst achterwege, gebruik groente- of kruidenbouillon in plaats van vleesbouillon en roer circa 100 g geraspte belegen kaas door de soep.Vervang de plakjes rookworst door kleine balletjes gehakt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top