Stoofvlees met Belgische frieten en zelfgemaakte mayonaise

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Stoofvlees:
-750 gr. sucadevlees in kleine blokjes gesneden
-1 grote ui (in schijfjes gesneden)
-3 laurierblaadjes (gekneusd)
-peper en zout
-boter om te braden
-water
-1 blokje vleesbouillon

Frieten:
-Aardappelen (2 grote per persoon)

Mayonaise:
-1 eierdooier
-olijfolie
-1 tl. mosterd
-enkele druppels citroensap
-1 tl. basterdsuiker
-peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Stoofvlees:
Bak het vlees goed bruin in de boter. Tijdens het aanbraden zout en peper toevoegen. Blus met het water en zet het vlees helemaal onder. Voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe. Leg de ui-schijfjes er bovenop. Breng alles aan de kook en laat gedurende 3 uur sudderen op een klein vuurtje. Het stoofvlees is gaar als het bijna uit elkaar valt. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.

Bereidingswijze

Frieten:
Snij de aardappelen in pinnen van 1 X 1 cm. , droog deze zo goed mogelijk met een schone theedoek, dit om het aan elkaar plakken te voorkomen.
Nu gaan we eerst voorbakken. Neem een niet te grote portie en frituur ze ca. 8 minuten op 160? C. Stort de friet in een schaal met onderin voldoende keukenpapier. Herhaal dit tot alle friet gedaan is en laat minimaal een half uur rusten. Afbakken doen we (neem ook nu niet te grote porties) in frituurvet van 190? C., ca. 3 minuten, in elk geval tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertip

Mayonaise:
Zorg dat je gereedschap absoluut schoon, droog en vetvrij is!! Sla alle ingredienten behalve de olie met de garde goed door elkaar. Voeg nu, druppelsgewijs, onder voortdurend roeren, de olie toe, tot dat je genoeg mayonaise hebt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ger111 avatar
ger111

Doorsturen

Home Recepten