1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Atjar-Tjampoer

Atjar-Tjampoer

  • Joods, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005

Ingrediënten


250 g Kool.

200 g Wortel.

3 Uien.

2 tl Kurkuma.

2 Kopjes azijn.

2 Rode Pepers.

1 teentje Knoflook.

1 el Suiker.


Verder heb je nodig


Scherp mes.

Grote Snijplank.

Pan +Pollepel.

Vergiet

Met sodasopje schoongemaakte potten.


Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De knoflook fijnhakken.

Lombok en worteltjes in reepjes snijden.

De uien fijnsnijden, of in halve ringen.

Alle groenten fijnsnijden, wassen en uit laten lekken.

Bereidingswijze

Breng de azijn en de suiker en de koenjit(kurkuma)aan de kook.

De groenten erbij en dit 1 minuut meekoken.

Groenten in vergiet doen en kokvocht opvangen.

Groentes in potjes doen en het kookvocht er weerbij gieten.

Serveertip

Schep het bovenste van het opgevangen kookvocht eraf, dan blijft de Atjar mooi helder.

Kookvocht kan ook eventueel gefilterd worden.

Deze Atjar smaakt heerlijk bij alle pittige gerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top