eendenborstfilet met sinaasappelssaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005


Canard a l'orange is het officiele recept.
Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

filets peperen en zouten. sinaasappels schillen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Ui snipperen en braad de eend met de ui aan met de boter. Maak de selderij en wortel schoon en voeg ze met de tijm aan de eend toe. Als de eend bijna gaar is haal je hem uit de pan. Schenk de witte wijn, madeira en 2 dl water bij het overgebleven bakvet in de pan.laat alles even pruttelen. Doe de cointreau en de sinaasappelschil er bij en laat nog eens eventjes pruttelen. Leg nu de plakjes sinaasappel in het braadvocht en laat het even intrekken. doe de eend weer bij de saus en laat het geheel warm worden.

Serveertip

Op een voorverwarmde schaal in plakjes snijden. En de saus eromheen. Schik de plakjes sinaasappel er omheen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten