Fisherman`s pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2005
  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

  • Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

    Fisherman`s pie

Ik heb dit recept van onze vrienden in Engeland. Dit is een variatie op het recept `Heerlijke visovenschotel` (fish pie Barbet Mount). Maar nu eens met kabeljauw en zonder gerookte vis.
Op 29.09.2012 weer eens gemaakt maar er nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Er zijn nog een paar andere recepten van "Fishermans pie" op Smulweb maar aangezien dit recept toch anders is zet ik het op Smulweb (en omdat ik het terug kan vinden).
Het is wel even wat werk maar als je van te voren alles klaar zet werkt het snel.
De smaak is zo ontzettend lekker, zo zacht en romig dat ik dit beslist kan aanbevelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Eerste laag ovenschaal
  • 700 - 750 g kabeljauw, schelvis (of andere witte vis)
  • 110 g gepelde garnalen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 eetl kappertjes
  • 1 eetl citroensap
  • Zout en vers gemalen peper naar smaak.
  • ± 500 ml melk
  • Wat boter om over de vis te verdelen
  • Voor de bovenlaag
  • 1 kilo aardappelen (geschild gewogen)
  • 25 g boter
  • 150 ml zure room of crème fraiche
  • Wat versgeraspte nootmuskaat
  • Wat versgeraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
  • Voor de saus:
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk (waarvan ± 250 ml eerst over de vis in de ovenschaal gaat)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven/ Pan (liefst met dikke bodem/ Ovenvaste schaal/ Maatbeker/ Houten lepel/ SchuimspaanVlamverdeler

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 195°- 200° C (hangt van je oven af en hete lucht 20 graden lager)
  • Leg de vis in een ovenvaste te schaal, strooi er zout& peper over naar smaak.
  • Giet er ± 250 ml melk over (in ieder geval tot de vis onder staat)
  • Verdeel wat stukjes boter erover en zet midden in de oven voor 15 minuten
  • Haal daarna de vis met een schuimspaan uit de schaal en leg op een bord, verwijder eventuele velletjes of graten
  • Giet de melk af in een kom bewaar de melk en laat afkoelen.
  • Maak de ovenschaal schoon
  • Ondertussen
  • Schil en kook de aardappelen
  • Kook de eieren ± 10 minuten, laat ze schrikken, pel en snijd in stukjes

Bereidingswijze

  • Breek de vis stukjes (niet te klein) en leg in de ovenschaal.
  • Verdeel de stukjes ei, kappertjes, citroensap en de garnalen over het gerecht. Maak nu de saus
  • Smelt 50 gr in een pan op laag vuur, roer in één keer de bloem erdoor en roer voor ± 3 minuten met houten lepel tot gladde pasta.
  • Blijf goed roeren zodat de roux niet verkleurd en laat daarna nog ± 5 min. - af en toe roeren- heel zachtjes pruttelen het liefst op een vlamverdeler zodat bloem kan garen.
  • Voeg dan eerst beetje voor beetje de bewaarde melk van de vis bij erbij en daarna de andere melk, blijf goed roeren tot een niet al te dikke saus is verkregen.
  • (soms heb je niet alle melk nodig en soms meer, dat hangt van de bloem af)
  • Is de saus te dik voeg dan nog wat melk toe.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen (proef even)
  • Als de saus naar smaak is haal dan de pan van het vuur.
  • Maak de aardappel puree, voeg zure room en wat vers geraspte nootmuskaat toe
  • Verdeel de aardappelpuree over de vis in de ovenschaal en verdeel de saus erover.
  • Rasp er wat kaas over.
  • Zet in de oven (200 C) voor ongeveer 30 minuten, tot het door en door heet is en zet eventueel nog even onder de grill tot het lekker bruin is.

Bron

Engelse vrienden

Serveertip

Dopererwten, groene groenten, maar ook een groene salade, (of allebei) smaken hier uitstekend bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 25-11-2012

Meegenomen! Man wil meer vis eten dus ik ben naarstig op zoek naar lekkere visrecepten. Groet, Caro

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 24-10-2012

Louise, je Fisherman`s Pie" ziet er heel lekker uit, ik ga het recept meenemen en ik laat je iets weten zodra ik het gemaakt heb. Bedankt, groetjes .. Margrit

lunafairy avatar
lunafairy 07-10-2012

Dit lijkt me wel wat en ziet er heerlijk uit. Bedankt Louise! Groetjes, Jet

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 07-10-2012

Dit ga ik dus binnenkort proberen, de ingredienten heb ik vrijwel altijd in huis dus erg handig! Bedankt Louise!! Groetjes Marijan ;)

alidada avatar
alidada 07-10-2012

Bedankt voor je foto`s bij dit recept Petra, ziet er superleuk uit en geweldig om te horen dat het zo lekker smaakte. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 07-10-2012

Heerlijk! Gisteravond gegeten en Rob en ik vonden het allebei heel erg lekker. Ik heb schelvisfilet gebruikt en ipv garnalen rivierkreeftjes want dit had ik nog in mijn vriezer. Verder het hele recept precies gevolgd (voor 2 personen, dus van alles de helft!). Worteltjes gestoofd in boter met wat peterselie erbij gemaakt. Echt heel lekker gegeten. Ik vond het niet echt veel werk Louise! Dit gaan we veel vaker eten!! Bedankt voor dit lekkere recept! Groetjes, Petra

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 06-10-2012

Meegenomen! Lijkt me heerlijk!

carolientje61 avatar
carolientje61 06-10-2012

Hallo Louise, Ik neem dit recept van je mee. Ik ben dol op vis maar alleen van witvis houd ik niet zo. Maar het ziet er heerlijk uit dus ik ga het zeker proberen. Tenslotte kun je alles leren eten toch? Dank je wel voor je recept. Een heel fijn weekend gewenst, groetjes Carin

pwiggers avatar
pwiggers 06-10-2012

Louise die ziet er zeker lekker uit. Ga ik op korte termijn maken hoor! Bedankt, Petra

foekje1 avatar
foekje1 06-10-2012

Ha Louise, lijkt me heerlijk en heb het uitgeprint om later eens te maken. Groet, Marieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten