1. Home
  2. Recepten
  3. Grana padano
  4. Fisherman`s pie

Fisherman`s pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2005

Ingrediënten 4 personen


  • Eerste laag ovenschaal
  • 700 - 750 g kabeljauw, schelvis (of andere witte vis)
  • 110 g gepelde garnalen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 eetl kappertjes
  • 1 eetl citroensap
  • Zout en vers gemalen peper naar smaak.
  • ± 500 ml melk
  • Wat boter om over de vis te verdelen
  • Voor de bovenlaag
  • 1 kilo aardappelen (geschild gewogen)
  • 25 g boter
  • 150 ml zure room of crème fraiche
  • Wat versgeraspte nootmuskaat
  • Wat versgeraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
  • Voor de saus:
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk (waarvan ± 250 ml eerst over de vis in de ovenschaal gaat)


Verder heb je nodig


Oven/ Pan (liefst met dikke bodem/ Ovenvaste schaal/ Maatbeker/ Houten lepel/ SchuimspaanVlamverdeler


Fisherman`s pie

Fisherman`s pie

Fisherman`s pie
Fisherman`s pie

Na 15 min. in de oven

Na 15 min. in de oven
Fisherman`s pie

Verdeel ei,kappertjes,citroensap en garnalen erover

Verdeel ei,kappertjes,citroensap en garnalen erover
Fisherman`s pie

De saus nog even laten pruttelen

De saus nog even laten pruttelen
Fisherman`s pie

De aardappels tot puree stampen

De aardappels tot puree stampen
Fisherman`s pie

Aardappelpuree over de saus verdelen

Aardappelpuree over de saus verdelen
Fisherman`s pie

Vers geraspte kaas erover

Vers geraspte kaas erover
Fisherman`s pie

Uit de oven

Uit de oven
"De" visschotel van Louise gemaakt door Petra
"De" visschotel van Louise gemaakt door Petra
Heerlijk met in boter gestoofde worteltjes!
Heerlijk met in boter gestoofde worteltjes!

Ik heb dit recept van onze vrienden in Engeland. Dit is een variatie op het recept `Heerlijke visovenschotel` (fish pie Barbet Mount). Maar nu eens met kabeljauw en zonder gerookte vis.
Op 29.09.2012 weer eens gemaakt maar er nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Er zijn nog een paar andere recepten van "Fishermans pie" op Smulweb maar aangezien dit recept toch anders is zet ik het op Smulweb (en omdat ik het terug kan vinden).
Het is wel even wat werk maar als je van te voren alles klaar zet werkt het snel.
De smaak is zo ontzettend lekker, zo zacht en romig dat ik dit beslist kan aanbevelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 195°- 200° C (hangt van je oven af en hete lucht 20 graden lager)
  • Leg de vis in een ovenvaste te schaal, strooi er zout& peper over naar smaak.
  • Giet er ± 250 ml melk over (in ieder geval tot de vis onder staat)
  • Verdeel wat stukjes boter erover en zet midden in de oven voor 15 minuten
  • Haal daarna de vis met een schuimspaan uit de schaal en leg op een bord, verwijder eventuele velletjes of graten
  • Giet de melk af in een kom bewaar de melk en laat afkoelen.
  • Maak de ovenschaal schoon
  • Ondertussen
  • Schil en kook de aardappelen
  • Kook de eieren ± 10 minuten, laat ze schrikken, pel en snijd in stukjes

Bereidingswijze

  • Breek de vis stukjes (niet te klein) en leg in de ovenschaal.
  • Verdeel de stukjes ei, kappertjes, citroensap en de garnalen over het gerecht. Maak nu de saus
  • Smelt 50 gr in een pan op laag vuur, roer in één keer de bloem erdoor en roer voor ± 3 minuten met houten lepel tot gladde pasta.
  • Blijf goed roeren zodat de roux niet verkleurd en laat daarna nog ± 5 min. - af en toe roeren- heel zachtjes pruttelen het liefst op een vlamverdeler zodat bloem kan garen.
  • Voeg dan eerst beetje voor beetje de bewaarde melk van de vis bij erbij en daarna de andere melk, blijf goed roeren tot een niet al te dikke saus is verkregen.
  • (soms heb je niet alle melk nodig en soms meer, dat hangt van de bloem af)
  • Is de saus te dik voeg dan nog wat melk toe.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen (proef even)
  • Als de saus naar smaak is haal dan de pan van het vuur.
  • Maak de aardappel puree, voeg zure room en wat vers geraspte nootmuskaat toe
  • Verdeel de aardappelpuree over de vis in de ovenschaal en verdeel de saus erover.
  • Rasp er wat kaas over.
  • Zet in de oven (200 C) voor ongeveer 30 minuten, tot het door en door heet is en zet eventueel nog even onder de grill tot het lekker bruin is.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Dopererwten, groene groenten, maar ook een groene salade, (of allebei) smaken hier uitstekend bij.

Bron

Engelse vrienden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top