1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Witlofcannoli

Witlofcannoli

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2005

Ingrediënten 6 personen


6 struikjes witlof500 gr bladerdeeg(diepvries)2 dl slagroom150 gr gekookte ham120 gr fontina(gemakkelijk smeltende koekaas)70 gr ui1 eigeraspte parmigiano regianoboterolijfoliezoutpeperkorrels



WIL JE EENS DE WITLOF OP EEN SPECIALE WIJZE SERVEREN DAN RAAD IK JE AAN DIT RECEPT EENS TE PROBEREN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de witlof schoon,was hem,laat de stronkjes uitlekken,snij ze in de lengte doormidden en verwijder het hart,zodat er in het midden een soort holte ontstaathak de ui fijn en fruit hem in een braadpan in een schutje olie.voeg vervolgens de witlof toe en een beetje zout.schenk er een soeplepel water overheen,doe een deksel op de pan en stoof de witlof in 25 min. gaar op een laag vuur.haal de stronkjes witlof vervolgens uit de pan(bewaar het kookvocht)en laat ze afkoelen.doe ondertussen de ham en de fontina in een keukenmachine,met een eetlepel parmigiano,zout en peper uit de molen en pureer het geheel tot een homogeen mengsel(vulling).maak van de vulling 12 gelijkmatige,langwerpige balletjes en stop deze in de witlof.plak de ontdooide stukjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water en snijd er 12 lange stroken van,ongeveer 2 cm breed.wikkel elke strook bladerdeeg spiraalgewijs om een stronkje gevulde witlof,zodat je 12 cannoli krijgt.

Bereidingswijze

Leg de cannoli op een beboterde bakplaat,bestrijk ze met gekluts ei en bak ze ongeveer 20 min. in de oven op 220 graden.breng ondertussen het kookvocht van de witlof aan de kook,voeg de slagroom,zout,peper toe en laat het geheel inkoken tot een stroperig sausje.schenk een dub lagje saus op een schaal en leg de cannoli er op,als ze klaar zijn

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top