Ananaspudding

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2005
  • Ananaspudding

    Ananaspudding

    Ananaspudding

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg:
  • 55 g zelfrijzend bakmeel
  • 55 g boter
  • 55 g basterdsuiker
  • 1/2 vanille stokje (zaadjes bewaren)
  • boter om in te vetten


  • 125 g basterd suiker
  • 400 g ananas schijven


    Voor de saus:
  • 55 g suiker
  • 110 ml room
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    oven, 2 blini pannetjes

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    Maak de boter, suiker en het meel fijn in de keukenmachine en doe er ook de vanille zaadjes bij.

    Bereidingswijze

    Vet de 2 pannetjes in met boter.

    Stooi een laag suiker in de pan. Leg hier de ananas schijven overheen.
    Doe nu het cake mengsel er over, zodat de ananas bedekt is.
    Bak dit 10-12 min. in de voorverwarmde oven.

  • Maak nu de saus. Verhit de suiker in een droge pan tot het smelt en donker bruin wordt.
    Voeg nu de room toe en doe de warmte bron uit, en roer goed.
  • Serveertip

    Stort de ananas op bordjes en giet er de saus over.
    Warm eten!

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten