1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Zwaardvis ceviche

Zwaardvis ceviche

Door: maaike76

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2005

Ingrediënten 4 personen


570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de tomaten door ze in hittebestendige kom te overgieten met kokend water. Na 1 min. (of 15-30 seconden als t kleine zijn) kan je ze uit het water vissen en hun vel eraf pellen. Snijd ze doormidden, verwijder zaadjes en snijd helften tot kwarten.

Bereidingswijze

Leg de vis, tomaten, ui, knoflook, koriander en muntblaadjes laag op laag in een schaal. Giet het limoensap erover en bedruppel met gembersiroop. Druk alles goed aan, zodat alles bedekt wordt met het sap. Dek schaal af met huishoudfolie en zet in koelkast om minstens 12 uur te laten marineren. Schep de vis gedurende die tijd 1 keer om.

Serveertip

Serveer met brood en salade en garneer met de overgebleven koriander.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top