1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. *Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

Ingrediënten 4 personen


- 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel
- 1/2 theelepel komijnzaad, geplet
- 1 handvol verse tijmblaadjes
- 4 klonten boter
- 1 glas Chardonnay
- zout en peper uit de molen


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm
*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay:
Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C/ gasovenstand 7.
Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het twee keer zo dik en twee keer zo sterk wordt.
Leg alle ingredienten, behalve de wijn en zout en peper, in het midden van het stuk folie.
Vouw de zijkanten omhoog en giet de wijn in het pakket.
Voeg zout en peper toe.
Prop of vouw de randen van de folie in elkaar, zodat het pakket ook vanboven dicht is.
Bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de worteltjes zacht zijn.


De kooktijd kan iets langer zijn als je in plaats van jonge worteltjes winterwortel gebruikt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamie-oliver


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamie-oliver
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top