Piemontse knoflook-ansjovisdip.

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

Heerlijk snelle dipsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250ml.olijfolie,
5tenen knoflook uitgeperst,
10 ansjovisjes op olie uitgelekt en in kleine stukjes gesneden,
100gr.boter,500-700 gr.rauwe groenten(paprika,
bloemkool,champignons,bleekselderij,
venkel,wortel,meiknol,lenteui enz.),
stokbrood of ciabatta.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
body{background:url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=gif&img=20050207030958.gif)}--


Voorbereiding

Olie met knoflook zachtjes verwarmen tot knoflook zacht is maar niet bruin.Ansjovis al roerende meewarmen tot die als het ware gesmolten is.
Boter erdoor roeren en laten smelten.

Bereidingswijze

Oprechaud zetten om warm te blijven en gelijk serveren met het brood en de groente.

Serveertip

Dit gerecht heet Bagna cauda en wordt tijdens en na de druivenoogst geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten