1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Zalm in peperkorst, geflambeerd met whisky en bieslooksaus

Zalm in peperkorst, geflambeerd met whisky en bieslooksaus

Door: carine20

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

Ingrediënten 2 personen


2 stukken zalmfilet van 230gr-zout-gekneusde zwarte peperbolletjes-whisky-1/4l kookroom-1/4l water-2 kippenbouillonblokjes-fijn gehakte bieslook-een klein beetje witte roux-scheut witte wijn



Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de saus met de room,water,bouillonblokjes en witte wijn.Laat ze 10 min zachtjes koken en breng op smaak met zout.5 min voor je de zalm serveert,de bieslook toevoegen en nog enkele min laten doorkoken

Bereidingswijze

Was de zalm,droog deppen en de mooie zijde in de gekneusde peperbollen leggen,druk goed aan.Bak de vis in olijfolie,de zijde met de peper eerst.Wanneer de vis gaar is,flamberen met whisky

Serveertip

Maak een spiegel van de saus en leg daar op de zalm.Serveer met puree



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carine20
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top