Tonijntartaartje

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram verse tonijn
- 1/4 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 sjalotje
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 takje peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- fijn zeezout
- 25 gram veldsla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in kleine blokjes en
zet het afgedekt in de ijskast.
Was de peper, verwijder de zaadjes
en snijd hem heel fijn.
Pel de knoflook en het sjalotje en hak ze fijn.
Schil en rasp de gemberwortel.
Was de peterselie, dep het droog en
hak het grof.
Meng alle ingredienten door de tonijn,
voeg de olie toe en breng het
op smaak met zeezout.
Vorm van het tonijnmengsel 2 tartaartjes
en zet ze nog eens 15 minuten in de ijskast.
Was de veldsla en verdeel ze over 2 bordjes.
Leg de tonijntartaartjes op de sla.


Serveertip

Tip : Dit gerecht is ook heerlijk als
hoofdgerecht. Neem dan
een dubbele hoeveelheid.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 10-06-2009

Ik weet niet wat lekkerder is dan verse rauwe tonijn, misschien wel dit recept voor Tonijntaar. Ik neem het mee en hoop het spoedig eens te maken. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten