Broccoli stamppot / kroketjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een stamppot met een indonesisch accent. Origineel komt het recept uit de volkskrant en dient de stamppot als basis voor aardappelkroketjes. Dit vond ik tijdens mijn studententijd vaak te veel werk en het lekkerste was toch de vulling.
Voor meer personen natuurlijk eenvoudig de ingredienten verveelvoudigen.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
3 aardappelen
1 ui
een stukje broccoli
1 theelepelpuntje sambal
1 theelepel ketjap
1 ei
(paneermeel)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de ui en de broccoli zeer klein

Bereidingswijze

Kook de aardappelen

Maak 2 el olie heet in de braadpan, fruit de ui tot hij glazig ziet, voeg de sambal toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de broccoli toe, laat 2 minuten meebakken en doe de ketjap in de pan met een scheutje water. Deksel op de pan en 5 min laten sudderen. Evt water toevoegen.

Pureer de aardappelen, het ei en het groentemengsel bij elkaar en klaar is de stamppot.

Serveertip

Voor de kroketjes. Draai met natte handen kroketjes of balletjes van de aardappel-groentepuree. Rol ze door de paneermeel en bak ze in de braadpan in een laagje hete olie aan alle kanten bruin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sander_yoho avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten