Broccoli stamppot / kroketjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een stamppot met een indonesisch accent. Origineel komt het recept uit de volkskrant en dient de stamppot als basis voor aardappelkroketjes. Dit vond ik tijdens mijn studententijd vaak te veel werk en het lekkerste was toch de vulling.
Voor meer personen natuurlijk eenvoudig de ingredienten verveelvoudigen.
Ingrediënten 1 persoon
3 aardappelen1 ui
een stukje broccoli
1 theelepelpuntje sambal
1 theelepel ketjap
1 ei
(paneermeel)
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de ui en de broccoli zeer klein
Bereidingswijze
Kook de aardappelen
Maak 2 el olie heet in de braadpan, fruit de ui tot hij glazig ziet, voeg de sambal toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de broccoli toe, laat 2 minuten meebakken en doe de ketjap in de pan met een scheutje water. Deksel op de pan en 5 min laten sudderen. Evt water toevoegen.
Pureer de aardappelen, het ei en het groentemengsel bij elkaar en klaar is de stamppot.
Serveertip
Voor de kroketjes. Draai met natte handen kroketjes of balletjes van de aardappel-groentepuree. Rol ze door de paneermeel en bak ze in de braadpan in een laagje hete olie aan alle kanten bruin.