GEWOKTE SCAMPI'S MET PITTIGE SAUS EN TAGLIATELLE

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

- voor 2 personen -

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g scampi's
1 pak tagliatelle of eiernoedels (mie)
1 teentje look
cayennepeper
zwarte peper
olijfolie

voor de saus:

1 glas witte wijn
200 ml room
sojasaus

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Als we bij ons praten over 'scampi' bedoelen we een Aziatische zoetwatergarnaal, die tot 30 cm lengte haalt en ook bekend is onder de Maleise naam 'udang duri' of 'udang galah' (zonder kop), en niet het Italiaanse woord 'scampi', wat meervoud is voor 'scampo'. In Italie zijn scampi langoestines en langoestines zijn nu eenmaal geen garnalen, want ze kruipen in plaats van te zwemmen en hebben scharren.

Voorbereiding

1. Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker. Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog

Bereidingswijze

2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok. Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper. Bak ze kort en hevig aan.

3. Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met sojasaus.
4. Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's.

Serveertip

5. Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...).

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 11-02-2005

Ziet er weer heerlijk uit bedankt en de groetjes Anne-Mieke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten