1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Varkenshaas met pesto en courgette

Varkenshaas met pesto en courgette

Door: sander_yoho

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1 varkenshaasje (250 g)
1.5 el pesto
3 el olie
50 g cashewnoten
1 courgette (300 g)
1/2 bekertje craime freche (125 ml)


Verder heb je nodig


Wok


Heerlijk gerecht en ingredienten zijn er het hele seizoen door.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sijd het varkenshaasje in reepjes. Doe 2 theelepes pesto en 1 eetlepel olie in een kom en schep het vlees erdoor.
Verhit 1 el olie in de wok of koekepan en bak hierin de noten lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Hak de noten grof. Was de courgette en snijd ze in plakjes van 1 cm en vervolgens elk plakje in 4 a 5 reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de wok of braadpan op hoog vuur. Schenk de rest van de olie un de wok en laat deze heet worden. Bak hierin het vlees al omscheppende lichtbruin. Schep het vlees op een bord. Bak de courgette en de rest van de pesto al omscheppende 2 min. in de wok. Schenk 1 dl water in de wok en laat de courgette met een deksel op de wok in circa 3 min. beetgaar worden. Roer de craime fraiche erdoor en laat de saus even zachtjes koken. Voeg het vlees toe en verwarm het gerecht door en door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de noten over het gerecht.

Serveertip

Lekker met pasta en gestoofde paprika,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sander_yoho
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top