Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Merinques Copacabana

Merinques Copacabana

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


280 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- boter en poedersuiker
- 3 eetlepels maizena
- 1 1/2 dl melk
- 100 - 150 gram boter
- 50 gram geraspte chocolade
- 2 eetlepels rum



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 - 140 graden.Zet een grote kom in een pan met zoveel bijna kokend water tot dit ruim boven de helft van
de kom reikt, dus in de pan, niet in de kom.
Splits de eieren zorgvuldig, doe de eiwitten in de kom in het waterbad en voeg, steeds kloppende,
lepelsgewijs 190 gram suiker met de vanillesuiker toe. Klop tot het eiwit zeer stijf is.Neem de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwit, is afgekoeld. Bestrijk de bakplaat met boter,
beleg de plaat met bakpapier en bestrijk dat ook weer met boter. Bestuif daarna het bakpapier door een zeef heel dun met poedersuiker.

Bereidingswijze

Vul de spuitzak met het schuimdeeg en spuit het deeg in 12 enigszins ovale, hoge porties.Doe de plaat in de oven. De schuimtaartjes moeten droog en bros zijn. (ongeveer 1 uur)Roer de eierdooiers met de rest van de suiker lichter van kleur en lekker schuimig.Doe er dan de melk en de maizena door onder zeer goed roeren, op een laag vuur, toe een dikke gladde saus. Houd deze warm tot de maizena gaar is. Laat de saus een beetje afkoelen en roer
er dan in kleine stukjes de geraspte chocolade door. Doe die om en om met chocola en boter.Voeg de rum toe en laat de creme onder af en toe roeren afkoelen.
Haal het gebak na 1 uur uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrijk 6 stukken aan de onderzijde lekker dik met de creme en plaats de andere 6 stukken daar tegenaan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top