Zuurkoolstamppot met worst
- Montignac, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Montignac op klompen
Ingrediënten 3 personen
500 gram verse zuurkool,1? knolselderij,
scheutje slagroom,
sap van een citroen,
peper en zout,
rookworst.
Benodigdheden
kookpan, staafmixer of keukenmachine, stamper,
Voorbereiding
Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bereidingswijze
Zet de knolselderij op met water, zout en het citroensap. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Spoel de zuurkool af met heet water wanneer u deze anders te zuur vindt. Zet de zuurkool op met wat water en zout. Laat de zuurkool in 10 minuten zachtjes gaar koken. Leg de rookworst in de plastic verpakking op de zuurkool en laat deze mee verwarmen. Giet de knolselderij af, voeg een klein scheutje slagroom bij en pureer de knolselderij met de staafmixer of keukenmachine helemaal fijn. Giet de zuurkoolaf. Stamp de zuurkool onder de knolselderijpuree.
Serveertip
Serveer er de rookworst bij.