Zuurkoolstamppot met worst

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Montignac op klompen

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram verse zuurkool,
1? knolselderij,
scheutje slagroom,
sap van een citroen,
peper en zout,
rookworst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

kookpan, staafmixer of keukenmachine, stamper,

Voorbereiding

Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Zet de knolselderij op met water, zout en het citroensap. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Spoel de zuurkool af met heet water wanneer u deze anders te zuur vindt. Zet de zuurkool op met wat water en zout. Laat de zuurkool in 10 minuten zachtjes gaar koken. Leg de rookworst in de plastic verpakking op de zuurkool en laat deze mee verwarmen. Giet de knolselderij af, voeg een klein scheutje slagroom bij en pureer de knolselderij met de staafmixer of keukenmachine helemaal fijn. Giet de zuurkoolaf. Stamp de zuurkool onder de knolselderijpuree.

Serveertip

Serveer er de rookworst bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten