1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


* 3 rode peper
* 80 gr santen (zakje conimex)
* 1/2 citroen
* 1 eetl gemberpoeder
* 2 theel laos
* 1 theel koenjit
* 1/2 theel serehpoeder
* 1/2 eetl sambal oelek
* 500 gr sucadelappen
* 20 gr donker bruine basterdsuiker.


Verder heb je nodig


Stoofpan, mes, houten lepel.


Makkelijke variatie maar erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peper in stukjes. Vlees in stukken snijden.

Bereidingswijze

30 gr. Santen voorbereiden en toevoegen citroensap, laos, koenjit, sereh en sambal. Vlees door het santenmengsel doen. Vleesmengsel ca. 2,5 a 3 uur laten stoven op laag vuur. Raast van de santen en de basterdsuiker door de rendang roeren.

Serveertip

Rijst en zoetzure komkommer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top