Surinaamse kippastei

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

  • Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet
1 grote ui
3 rode pepers
2 vleestomaten
1 bosje peterselie
flinke lepel eendenvet of boter
4 el ketjap asin (of Japanse sojasaus)
250 ml kippenbouillon
2-3 eieren
7-8 plakjes bladerdeeg
300 g Parijse worteltjes ]
50 g doperwtjes
1 el kappertjes
1 flinke el piccalilly]
3 el paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 536,44 kcal
Koolhydraten 43,57 g
Eiwitten 39,86 g
Vetten 21,50 g
Benodigdheden

Ovenschaal (ik gebruik een schaal van 28 x 19 cm). Voor 2 personen kun je de andere helft van de pastei de volgende dag opwarmen in de oven, dan is de smaak nog beter.
Met de pasteivulling kan worden gevarieerd. Ook ?rg lekker met hamlappen. Oorspronkelijk werd deze schotel bereid met het vlees van een hele, gebraden kip.

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes van 3x3 cm. Ui pellen en snipperen. Pepers in ringetjes snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Eventueel wortelbolletjes fijner snijden.
Eieren in steelpan in 7 min hardkoken, met koud water afspoelen en pellen.
Bouillon bereiden (van blokje).

Bereidingswijze

Verhit de graisse de canard of de boter in een braadpan. Bak de kip op hoog vuur bruin. Ui, tomaat en rode peper erdoor scheppen. Even laten bakken en dan ketjap en bouillon erbij schenken. Vlees met het deksel schuin op de pan ca. een half uur op laag vuur laten sudderen. Voeg de laatste 10 min de worteltjes toe. Haal van het vuur als het meeste vocht is ingekookt.
Verwarm de oven voor op 200?C. Bladerdeeg laten ontdooien en uitrekken tot dunnere plakjes. Ovenschaal invetten. Bodem en zijwanden met bladerdeeg bekleden. (Laat het deeg over de zijkanten hangen om de pastei mee dicht te vouwen). Bestrooi de bodem met paneermeel.
Schep de doperwtjes, piccalilly, kappertjes en peterselie door het het kipmengsel. Op smaak brengen met zout en eventueel peper of sambal als je van echt pittig houdt.
Kipmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Vouw het overhangend bladerdeeg hier overheen en plak de randen goed dicht met wat water. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat eendenvet of boter. Pastei in midden van oven in ca. 25 min goudbruin bakken.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade met pinda-limoendressing:
Dressing:
Sap en rasp van 2 limoenen
1-2 el lichte sojasaus
1 rode peper, fijngesneden
2 el bruine basterdsuiker
4 el ongezouten pindas, geroosterd en grof gehakt
Door een salade van:
2 bosuitjes, fijngesneden
1 zakje veldsla
1 bosje koriander
1 komkommer, geschild, gehalveerd, zaadjes verwijderd en in plakjes gesneden.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten