Surinaamse kippastei

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005
  • Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

  • Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

    Surinaamse kippastei

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet
1 grote ui
3 rode pepers
2 vleestomaten
1 bosje peterselie
flinke lepel eendenvet of boter
4 el ketjap asin (of Japanse sojasaus)
250 ml kippenbouillon
2-3 eieren
7-8 plakjes bladerdeeg
300 g Parijse worteltjes ]
50 g doperwtjes
1 el kappertjes
1 flinke el piccalilly]
3 el paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 536,44 kcal
Koolhydraten 43,57 g
Eiwitten 39,86 g
Vetten 21,50 g
Benodigdheden
Ovenschaal (ik gebruik een schaal van 28 x 19 cm). Voor 2 personen kun je de andere helft van de pastei de volgende dag opwarmen in de oven, dan is de smaak nog beter.
Met de pasteivulling kan worden gevarieerd. Ook ?rg lekker met hamlappen. Oorspronkelijk werd deze schotel bereid met het vlees van een hele, gebraden kip.

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes van 3x3 cm. Ui pellen en snipperen. Pepers in ringetjes snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Eventueel wortelbolletjes fijner snijden.
Eieren in steelpan in 7 min hardkoken, met koud water afspoelen en pellen.
Bouillon bereiden (van blokje).

Bereidingswijze

Verhit de graisse de canard of de boter in een braadpan. Bak de kip op hoog vuur bruin. Ui, tomaat en rode peper erdoor scheppen. Even laten bakken en dan ketjap en bouillon erbij schenken. Vlees met het deksel schuin op de pan ca. een half uur op laag vuur laten sudderen. Voeg de laatste 10 min de worteltjes toe. Haal van het vuur als het meeste vocht is ingekookt.
Verwarm de oven voor op 200?C. Bladerdeeg laten ontdooien en uitrekken tot dunnere plakjes. Ovenschaal invetten. Bodem en zijwanden met bladerdeeg bekleden. (Laat het deeg over de zijkanten hangen om de pastei mee dicht te vouwen). Bestrooi de bodem met paneermeel.
Schep de doperwtjes, piccalilly, kappertjes en peterselie door het het kipmengsel. Op smaak brengen met zout en eventueel peper of sambal als je van echt pittig houdt.
Kipmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Vouw het overhangend bladerdeeg hier overheen en plak de randen goed dicht met wat water. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat eendenvet of boter. Pastei in midden van oven in ca. 25 min goudbruin bakken.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade met pinda-limoendressing:
Dressing:
Sap en rasp van 2 limoenen
1-2 el lichte sojasaus
1 rode peper, fijngesneden
2 el bruine basterdsuiker
4 el ongezouten pindas, geroosterd en grof gehakt
Door een salade van:
2 bosuitjes, fijngesneden
1 zakje veldsla
1 bosje koriander
1 komkommer, geschild, gehalveerd, zaadjes verwijderd en in plakjes gesneden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rennie_jellema avatar
rennie_jellema 13-06-2022

gisteravond gegeten en is zeker voor herhaling vatbaar. Kippendij ipv filtet gebruikt

omajan avatar
omajan 17-04-2014

Vanavond gemaakt, erg lekker. Groeten Marianne

erikbakker1 avatar
erikbakker1 27-11-2011

voeg op het laatst voor het in de ovenschaal gaat wat couscous toe... de perfecte hartige pastei is bereikt!! smullen maar.

kokkieaj avatar
kokkieaj 05-04-2011

Zondag gemaakt, en het was echt lekker. A

kokkieaj avatar
kokkieaj 02-04-2011

Dit wil ik echt wel proberen. A

joyce1969 avatar
joyce1969 29-03-2011

Ik heb het gisteren gemaakt en was erg lekker, bedankt. Groeten, Joyce

novemberrain18 avatar
novemberrain18 05-07-2008

Hoi Yvonne, deze kippastei is goed in de smaak gevallen, Bedankt! Groetjes Ines

orphan avatar
orphan 26-04-2005

lekker he deze surinaamse pastei...mijn schoonma maak het ook altijd zo lekker!!..wanneer ik kom vraag ze altijd wat zal ik voor je maken...nou dan is deze er ook eentje van...tis echt een aanrader... groetjes, Gea

orphan avatar
orphan 19-04-2005

Apart recept zeg.Ik neem het mee,misschien probeer ik het wel.Moet alleen de groente veranderen,lastige kids.Sylvia

thea_g avatar
thea_g 20-03-2005

Deze week kregen we dit te eten bij een vriendin van ons. Zij had inderdaad gevarieerd met de vulling, hier zat bloemkool en brocoli in. Het was heerlijk! Ik heb dit recept dan ook even overgeheveld naar mijn page. Groetjes, Thea

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten