1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Spinazie-Fetataartjes

Spinazie-Fetataartjes

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 2 personen


4 plakjes bladerdeeg; 300 gr. bladspinazie (diepvries); 4 lente- of bosuitjes; 1/2 theelepel gedroogde dille; 250 gr. feta; nootmuskaat; zout; peper; 1/2 geklutst ei;; twee handjes pijnboompitjes; 2 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Oven; Quichvormpjes (ca. 13 cm.)


Twee heerlijke hartige taartjes met spinazie en feta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spinazie ontdooien en iets fijner hakken; lenteuitjes in ringetjes snijden; ei klutsen

Bereidingswijze

Plakjes bladerdeeg ontdooien. Spinazie lenteui, dille, helft van de feta, nootmuskaat, zout, peper, 1/2 ei, een handje pijnboompitjes en knoflook goed door elkaar roeren. Quiche vormpjes bekleden met het uitgerolde bladerdeeg. De beklede vormpjes vullen met het spinaziemengsel. Hier bovenop de resterende pijnboompitjes en de verkruimelde feta strooien.

In voorverwarmde oven op 200gr.C ca 25 min. afbakken.

Serveertip

Het is erg lekker om te serveren met gegrild tomaatje:
(Tros)tomaat halveren, met zout en peper en (verse)tijm bestrooien, bedruipen met olijfolie en in een ovenschaaltje 10 min. onder de grill.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top