1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Aardappelsalade
  6. aardappelsalade met kerriekip

aardappelsalade met kerriekip

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


* 450 g aardappels, in blokjes van 1 cm* 3 kipfilet, in blokjes van 1 cm * 1 rode ui, fijngehakt* 2 eetlepels hete kerrie* 2 eetlepels olie* 1 gele paprika, van zaad ontdaan en repen gesneden* 400 gr gemengde bladsla* 1/2 komkommer, in repen gesneden Voor de dressing:* 6 eetlepels magere mayonaise* sap van 1/2 citroen* 1 rode peper, van zaad ontdaan en gesnipperd* zwarte peper naar smaak



Lekker als voorgerecht maar kan ook lekker zijn bijgerecht met soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de aardappelblokjes in olie tot ze bijna gaar zijn laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng intussen de blokjes kip met de ui, kerrie en 1 eetlepel van de olie voorzichtig door elkaar in een kom. Verdeel de slablaadjes over 4 borden en leg er de gele paprika- en komkommerrepen op. Meng vervolgens de mayonaise, het citroensap en de peper, breng de dressing op smaak met peper en zet het apart. Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de kip al roerend, 10 minuten in, totdat deze door en ddor gaar is. Voeg de aardappelblokjes bij de kip en bak alles nog eens 5 minuten, onder voortdurend omscheppen, tot ze beide lichtbruin zijn gekleurd.

Serveertip

Schep het aardappelmengsel op de borden met paprika en komkommer en besprenkel met de dressing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top