Valentijn's diner

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005


hete bliksem

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kilo kruimige aardappelen
- 1 1/2 kilo zoete appels
- 1 1/2 kilo zure appels
- 400 gram mager rookspek
- zout
- 2 rode paprika's
- 4 bosuitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en appels.
Snijd de aardappelen in stukken en
de appels in partjes.
Verwijder de klokhuizen.
Doe de aardappelen in een grote pan en
schenk er zoveel water op dat ze
net onder staan.
Verdeel de appels erover.
Leg het spek erop en bestrooi met zout.
Breng alles aan de kook enlaat het
in 30 minuten gaar koken.
Maak intussen de paprika's schoon en
snijd ze in piepkleine stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Neem het spek uit de pan.
Giet de aardappelen en appels af
en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met appels fijn.
Voeg zoveel kookvocht toe zodat
een smeuige stamppot ontstaat.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Schep de paprika's, bosui en spek
door de stamppot.
Serveer er gebakken bloedworst bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten