1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. steak

steak

Door: daddymojo

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 mooie steaks
2 takjes verse dragon
1 gesnipperde ui
6 eetl tomateketchup
1 eetlepel mosterd
500cl rom of mascarpone
peper en zout
wat cognac of whiskey om te flamberen


Verder heb je nodig


Lucifers zijn handig om te flamberen
tips voor te flamberen: bij het flamberen steeds de alcohol in een glas gieten en nooit rechtstreeks met de fles(bazookaeffect)- steeds de afzuigkap afzetten op het moment van het flamberen


Zonder twijfel de lekkerste saus die ik ooit geproefd heb; de op het eerste zicht rare combinatie van zoet,zuur en bitter is goddelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui snipperen en de dragon spoelen en wat fijner snijden

Bereidingswijze

Bak de steaks op de normale wijze; als ze klaar zijn het vet afgieten van de pan en opnieuw op het vuur zetten, de cognac toevoegen en flamberen. Haal de steaks uit de pan en houdt ze warm tussen twee diepe borden. zet de pan opnieuw op een zacht vuurtje en laat de ajuin en de dragon glazig worden,woeg dan de ketchup en mosterd toe en roer nog een twee minuutjes om(opletten voor aanbakken) voeg de room of mascarpone toe en laat rustig indikken- afsmaken met peper en zout- smakelijk

Serveertip

Zelfgemaakte frietjes of aardappelkroketten



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daddymojo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top