1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Exclusief Biefstukje met gebakken witlof en poedersuiker

Exclusief Biefstukje met gebakken witlof en poedersuiker

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


4 biefstukjes 4 struikjes witlof 4 el boter 1 tl poedersuiker 8 plakjes ontbijtspek



De witlof wordt gebakken met wat poedersuiker wat natuurlijk een prima combinatie is!! Een echt LIEFDESRECEPT!!! om je vingers bij op te eten!!Met natuurlijk een overheerlijk glas wijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de biefstukjes op kamertemperatuur. Witlof schoon maken en in de lengte in vieren snijden. In hapjespan 2 el boter verhitten. Witlof erin leggen en met poedersuiker bestrooien. Witlof op laag vuur in 5 minuten rondom bruinbakken, 2 el water met mespunt zout toevoegen en nog 5 minuten afgedekt verwarmen. Intussen in droge koekenpan spek uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan waarin spek is gebakken) rest van boter verhitten. Biefstukjes met peper bestrooien en in 2 minuten per zijde vanbuiten bruin van binnen rose bakken. Witlofpartjes over vier borden verdelen en biefstukjes ernaast leggen. Uitgebakken spek op biefstuk leggen.

Serveertip

Natuurlijk een glaasje overheerlijke wijn er bij!! Mag niet ontbreken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top