1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. RODE-UIENTAARTJES MET KNOFLOOK EN ANSJOVIS

RODE-UIENTAARTJES MET KNOFLOOK EN ANSJOVIS

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


250 g bladerdeeg
25 g boter
2 dungesneden, rode uien
2 geperste teentjes knoflook
3 el rode wijn
2 el azijn
1 el zwarte bessensap
snufje suiker
8 ansjovisfilets
zout en versgemalen zwarte peper



Knoflook en ui vormen een zoete vulling voor deze taartjes, serveer ze met een warme groente salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak ne bekleed er vier taartvormpjes met een diameter van 10 cm mee.
Snijd de randen bij, prik met een vork gaatjes in de bodem, leg folie en de bonen erin, zet de vormpjes op een bakplaat en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bereidingswijze

Neem de taartbakjes uit de oven en breng de temperatuur terug tot 190 graden.
Smelt de boter in een pan, doe er de uien en knoflook bij en laat 10 minuten zachtjes bakken.
Doe er dan de wijn, de azijn en het zwarte bessensap bij en laat 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
Voeg suiker, zout en peper toe.
Verdeel het mengsel over de taartbakjes en leg er kruselings 2 ansjovisjes op en laat in 10 minuten goed heet worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top