1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Druivenplukkerssoep

Druivenplukkerssoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 6 personen


3 el olijfolie
500 g dungesneden uien
4 fijngehakte teentjes knoflook
3 halfrijpe, ontvelde, ontpitte en gehakte rode tomaten
1/2 tl suiker
1,2 liter groentebouillon
150 ml witte wijn<
sneden oud brood
zout



Gebaseerd op een traditioneel Frans recept dat hongerige druivenplukkers voorgezet kregen. Oorspronkelijk ging er veel meer knoflook in.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan, doe de uien erbij en bak zachtjes tot ze goudbruin zijn.
Roer het zout, de knoflook, de tomaten en suiker erbij en bak ca 10 minuten.
Voeg dan de bouillon en de witte wijn toe, zet het vuur hoog en laat het vocht een kwartier inkoken.
Laat 30 minuten pruttelen.
Voeg zo nodig wat estra water toe om de soep te verdunnen.

Serveertip

Leg de sneden brood onder in de warme soepborden en schep de soep erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top