1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Garnalen
  5. Zoetzure soep met garnalen en citroengras

Zoetzure soep met garnalen en citroengras

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1 el zonnebloemolie
2 gehakte sjalotjes
2 geperste teentjes knoflook
24 grote ongekookte garnalen of 12 jacobschelpen
150 ml witte wijn
2 ontvelde ontpitte tomaten in blokjes
2 el citroensap
3 gespleten en gekneusde stengels citroengras
1 kaffirblad
150 ml room
150 ml visbouillon
2 el fijngesneden basilicum
zout en peper
en serveer met:
takjes basilicum
knoflookcroutons



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan, doe de sjalotjes en de knoflook erbij en sauteer voorzichtig tot ze zacht zijn.
Roer de garnalen of jakobsschelpen erdoor en roerbak een paar minuten tot ze wit worden.
Doe de witte wijn, de tomaten, het citroensap, de visbouillon, het citroengras en het kaffirblad erbij, breng aan de kook en laat 10 min pruttelen.

Serveertip

Breng op smaak, haal het kaffirblad eruit en roer de room en de gesneden basilicum erdoor.
Serveer, gegarneerd met takjes basilicum en naar keuze knoflookcroutons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top