Gevulde eieren
- Nederlands, Ontbijt
- 10-20 min.
Ingrediënten
4 hardgekookte eieren1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
4 blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde
1 1/2 theelepel fijngehakte peterselie
1/2 geraspte zure appel zonder schil en klokhuis
peper, zout naar smaak
1 eetlepel appelciderazijn
1/4 theelepel saffraandraadjes
1 rauw eiwit
boter of olie
Voorbereiding
Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden. Wip de dooiers eruit en prak die fijn met specerijen, kruiden en appel.
Voor een mooie gele kleur verhit je de azijn, kneus je de saffraandraadjes in de hete azijn, en doe je dit mengsel ook bij de vulling. Verdeel de vulling over de eierhelften.
Bereidingswijze
Roer het eiwit los met een vork. Wentel de eieren door het eiwit, en bak ze in een koekepan waarin boter of olie is verhit. Leg de eierhelften eerst met de vulling naar beneden. Draai ze daarna voorzichtig om. Ze hoeven maar heel even te bakken, hooguit een minuut per kant.
Serveertip
Deze eieren kunnen koud of warm worden opgediend. Geef ze bij het paasontbijt of als borrelhapje.