Gevulde eieren

  • Nederlands, Ontbijt
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 hardgekookte eieren
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
4 blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde
1 1/2 theelepel fijngehakte peterselie
1/2 geraspte zure appel zonder schil en klokhuis
peper, zout naar smaak
1 eetlepel appelciderazijn
1/4 theelepel saffraandraadjes
1 rauw eiwit
boter of olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden. Wip de dooiers eruit en prak die fijn met specerijen, kruiden en appel.
Voor een mooie gele kleur verhit je de azijn, kneus je de saffraandraadjes in de hete azijn, en doe je dit mengsel ook bij de vulling. Verdeel de vulling over de eierhelften.

Bereidingswijze

Roer het eiwit los met een vork. Wentel de eieren door het eiwit, en bak ze in een koekepan waarin boter of olie is verhit. Leg de eierhelften eerst met de vulling naar beneden. Draai ze daarna voorzichtig om. Ze hoeven maar heel even te bakken, hooguit een minuut per kant.

Serveertip

Deze eieren kunnen koud of warm worden opgediend. Geef ze bij het paasontbijt of als borrelhapje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine1941 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten