1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Haringsalade(Hieringsla van der Forel)

Haringsalade(Hieringsla van der Forel)

Door: wooley

  • Regionaal, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2005

Ingrediënten 4 personen


*2 kg aardappelen (kleibintjes) *150 gr uien *3 haringen *3 eieren *200 gr gekookte (rode) bieten *150 gr augurken *2 appels (goudrenetten) *azijn, yoghurt en mayonaise



Fer Meessen is de visspecialist van 't Heutzputje in Voerendaal. Als oud-prins van de Waterratte uit Schin op Geul verandert hij tijdens het carnavalsseizoen zijn naam in 'Fer Forel'. Hij verklapt zijn 'oma's recept' van haringsalade (hieringsjla). Een beproefd middel tegen een kater.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

(Liefst drie dagen voor gebruik!)
Kook de aardappel tot ze beetgaar zijn (niet te zacht!). Snij deze in plakken. Kook de eieren tot ze hard zijn. Vervolgens de uien, haringen, eieren, rode bieten, augurken en appels in plakjes snijden en samen met 1 deel azijn, 3 delen yoghurt en 5 delen mayonaise evenals aardappelparten vermengen.Zorg ervoor dat de salade niet te droog en niet te nat wordt. Bewaar de salade minimaal drie dagen op een koele plek.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wooley
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top