1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Zalm
  5. Tapas van zalm in mojosaus

Tapas van zalm in mojosaus

Door: marianneoud

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2005

Ingrediënten 10 personen


4 verse zalmfilets, circa 750 gr in totaal 3 el Spaanse olijfolie
Zout en peper
1 takje verse bladpeterselie, ter garnering
VOOR DE MOJASAUS
2 teentjes knoflook
4 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
5 el Spaanse olijfolie extra vierge
2 el witte wijnazijn
Zout



De combinatie met de mojosaus en de vis is gewoon fantastisch!Mojasaus is afkomstig van de Canarische eilanden. Deze saus wordt ook wel geserveerd met fijngehakte verse koriander en peterselie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe voor de mojasaus knoflook, paprikapoeder en komijn in een keukenmachine voorzien van het metalen snijblad en meng ze 1 minuut op pulserende stand. Laat de machine lopen en voeg druppelsgewijs 1 el olijfolie toe. Schraap dan de wanden van de kom schoon met een spatel en blijf heel langzaam de olie toevoegen tot alle olie is toegevoegd en de saus iets is ingedikt. Voeg de azijn toe en meng nog 1 minuut. Breng de saus op smaak met zout. Verwijder het vel van de zalmfilets. Snijd ze eerst in de breedte doormidden en dan in de lengte in plakjes van 2 cm. Dik. Verwijder eventuele graten. Bestrooi e vis met zout en peper naar smaak. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de stukjes vis hierin der af en toe keren in circa 10 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar en rondom bruin. Doe de stukjes zalm over in een verwarmde schaal, schenk er wat mojasaus over en serveer ze heet, gegarneerd met peterselie. Geef de resterende saus er in een schaaltje bij.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top