wildpate met Uienmarmelade

  • Nederlands, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2005

lekkere wild pate voor als voorgerecht of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor een patevorm met een inhoud van 3/4 liter
3laurierblaadjes,1takje tijm,10jeneverbessen,1/2theelp versgemalen peper,1glas rodewijn,1glas rodeport,250grwild vlees(zwijn,hert,haas)200grvette speklappen,150gr kalfs of varkenslever 8gr zout,1ei,25gr bloem,150grdunne plakken gesneden ontbijtspek
voor de uienmarmelade.
2rodeuien,2eetlp olijfolie,3eetlp bruine basterd suiker,3eetlp rozijnen,1glas rode wijn,1glas rodewijnazijn,zout,peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pate of cakevorm van 3/4liter
foodprocessor
houtelepel
grote kom

Voorbereiding

doe de laurierblaadjes,tijm,de geplette jeneverbessen,peper,rodewijn,port in een kom,snij het wild in blokken,schep ze door de marinade en laat1 nacht intrekken.

Bereidingswijze

neem het vlees uit de marinade,zeef het vocht en laat het inkoken toter 2eetlp overzijn,snij de speklappen in blokken,hak het wildvlees grof in de foodprocessor en dit in een kom,hak de speklappen fijn in de foodprocesser, maal de lever met het zout zeer fijn,meng het wildvlees,speklappen,en de lever met het ingekookte marinade het los geklopt ei en de bloem goed door elkaar.
fruit voor de uienmarmelade de in ringen gesneden uienin de olie glazig,voeg de ovreige ingredienten toeen laat dit 15min. stoven.laat het daarna afkoelen.
verwarm de oven op 80graden.bekleed de patevorm met het spek,vul met het vleesmengsel en druk het goed aan.dek het af met het overhangende spek.zet de vorm circa anderhalf uur in de oven.
laat de pate afkoelen.

Serveertip

serveer de pate met de uienmarmelade als voorgerecht of ook erg lekker op een toastje

Laatste reacties

marjet1 avatar
marjet1 22-10-2006

Wat een lekker recept ! Ik ga het binnenkort uitproberen, dank je wel ! Groetjes, Marjet

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 05-02-2005

Neem het recept graag van je mee!Dank je,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten