1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. After-eightcake

After-eightcake

  • Nederlands, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-02-2005

Ingrediënten


200 gr. After Eight (au bain marie)/ 150 gr.vloeibare margarine/125 gr.witte basterdsuiker/150 gr. boerencakemeel, gezeefd/4 grote eieren/4 eetl. koffieroom/4 eetl. koffielikeur(Tia Maria of Bailey's)/1/8 l. slagroom/100 gr. witte chocolade, fijngehakt


Verder heb je nodig


Taartvorm (24 cm doorsnee)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 gr.C
Bekleed een springvorm of lage taartvorm met vetvrij papier.

Bereidingswijze

Klop met een houten lepel margarine, basterdsuiker, cakemeel, eieren, koffieroom en de likeur en doe dit mengsel bij de gesmolten chocolade. Giet dit beslag in de vorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Laat de cake enige tijd afkoelen, keer hem om op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.
Klop intussen de slagroom (zonder suiker).
Keer de cake om op een taartbord en bestrijk de bovenkant met slagroom.
Bestrooi met de witte chocolade en serveer de cake in kleine punten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top