Gemengde Salade met feta en speenvarken

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-02-2005

Ik heb deze salade ooit eens gegeten in restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin(toen nog van de Fagel familie). 't Was zo lekker dat ik geprobeerd heb om 'm na te maken en ik moet zeggen dat dat (met enige eigen inbreng) bijzonder goed gelukt is. Ik heb de salade toen als voorafje gegeten, maar ik gebruik 'm ook wel eens als maaltijdsalade met een lekker (donker) stokbroodje met gezouten boter.

Deel dit recept

Ingrediënten
(Hoeveelheden heb ik niet aangegeven, ik schat maar een beetje in wat ik gebruiken wil.)
Gemengde groene slasoorten, zoals ijsbergsla, rucola, krulsla; zongedroogde (of halfgedroogde) pomodori; feta (Griekse!, geen Deense); snijdbare oude kaas; geroosterd speenvarken (of als je dit niet kunt krijgen fricandeau of evt. beenham, beide niet te dun gesneden); pijnboompitten; mosterd-honingdressing(kant-en-klaar in de groentekoeling bij Super de Boer en AH).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de sla zorgvuldig en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Snij reepjes van de stukjes speenvarken; schaaf van de oude kaas een aantal "krullen". Snijd het stuk feta in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Meng de sla en de overige ingredienten (behalve de dressing) voorzichtig door elkaar.

Serveertip

Maak voor iedereen een bordje met daarop de salade en schenk de dressing er pas op het laatst overheen. Lekker met (donker) stokbrood of een ciabattabrood en gezouten roomboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 03-02-2005

Hoi Anja, Je hebt gelijk ik heb hem meteen maar meegenomen.....bedankt....anja...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten