1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zoete koffiebroodjes

Zoete koffiebroodjes

Door: lunafairy

  • Internationaal, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


- 800 gr bloem
- 40 gr gist
- 4 dl lauwe melk
- 80 gr suiker
- 140 gr zachte roomboter
- zout
- 2 tl kaneel
Voor de vulling:
- 100 gr zachte roomboter
- 140 gr suiker
- 1 el kaneel
- 1 a 2 eieren



Met dank aan kp

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De meel doe je in een beslagkom je drukt in het midden een kuiltje en brokkelt de gist er in. Je voegt de melk bij de gist en je mengt het samen,dus alleen de gist en de melk, dat laat je 10 minuten staan daarna voeg je de rest van de ingredienten en samen alles goed kneden en dan 20 minuten laten rijzen. Daarna het deeg in twee gelijke stukken verdelen, het deeg op een bestofen aanrecht of tafel uitrollen tot een rechthoek 30 bij70 cm , de ingredienten van de vuling samen mengen tot een pasta en dat de helft er van op de rechthoek strijken oprollen en die rol in 5cm dikke stuken snijden op een bakplaat zetten en indrukken met een mes, daarna 10minuten laten rijzen en in tussen de volgende bol op de zelfde manier klaar maken. De eerste bakplaat die al 10minuten heeft gestaan bestrijken met losgeklopte ei in een voorverwarmde oven baken zo als hier op de foto staan, en de oven voorverwarmen op 225graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top