1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Komkommersoep met garnalen en bosuitjes

Komkommersoep met garnalen en bosuitjes

  • Nederlands, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten 3 personen


40 gram boter; 35 gram bloem, gezeefd; 1? eetl. tomatenpuree; 1/3 theel. pikante paprikapoeder; 1 grote komkommer; 2 tabletten voor groenten-, vis- of kippenbouillon; 2 bosuitjes, met veel fris groen; 75 - 100 gram gepelde verse Noordzee garnalen; snufje cayennepeper; (zee)zout; 3 - 5 eetl. (kook)room; 1 eetl. fijn gesneden bieslook of fijn gehakte (blad)peterselie.



Het idee voor de soep ontstond in de jaren zeventig in het Westland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Wacht tot het schuim stilligt. Roer dan bloem, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor. Blijf zolang roeren tot een volkomen glad mengsel is verkregen. Schenk er 1 liter koud water bij en breng alles, onder voortdurend roeren, aan de kook. Laat de bouillontabletten erin oplossen en houd de soep daarna nog 5 - 7 minuten aan de kook. Boen intussen de komkommer schoon. Verwijder de uiteinden van de komkommer. Snijd hem overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Rasp de komkommerhelften op een grove rasp. Spoel de garnalen in ruim koud water en laat ze uitlekken. Laat in een kommetje ? theelepel (zee)zout in 2 dl koud water oplossen. Schenk het mengsel over de garnalen en laat ze opnieuw uitlekken. Roer de geraspte komkommer door de hete soep. Laat de soep hierna nog 2 - 3 minuten zachtjes koken. Proef de soep en voeg naar smaak een vleugje cayennepeper en wat (zee)zout toe. Roer vlak voor het opdienen garnalen en bosuitjes erdoor. Laat de soep daarna niet meer koken.

Serveertip

PRESENTATIE: Doe de soep over in een voorverwarmde terrine. Roer de room erdoor en strooi de tuinkruiden erover. Dien de soep onmiddellijk daarna op. Geef er sneetjes licht geroosterd witbrood of soepstengels bij.

Vegetariers die geen garnalen willen, kunnen ze vervangen door een handjevol
gekookte rijst of gort aan de soep toe te voegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top