1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gehaktballen in kleefrijst

Gehaktballen in kleefrijst

Door: helderse

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten 4 personen


300gr.gehakt,110gr.ketan(kleefrijst),1eetl.gesnipperde ui,
1theel.fijngesneden verse gember,mengsel van 2 theel.maizena,1theel.zout,1/2 eetl.sojasaus
1eetl.chinese rijstwijn,1theel.suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst en laat ze uitlekken, doe ze in een pan en giet er zoveel kokend water op dat de rijst onder staat.10min. laten staan,dan uitlaten lekken.

Bereidingswijze

Vermeng gehakt,ui,gember en het mengsel heel goed met de hand.Vorm daarvan 8 tot 12 ballen.Rol de ballen door de rijst leg ze in een stoompan met genoeg kokend water in de onderste pan.Stoom dit 20 min. op een hoog vuur, temper daarna het vuur.De gehaktballen zijn klaar als de rijst doorschijnend is.

Serveertip

Dit warm serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helderse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top