Gestoofde Kool met Funchi
- Antiliaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten
250 gram gezouten vlees500 gram gezouten varkensstaart
250 gram geitevlees of rundvlees
2 eetlepels boter of margarine
1 ui, klein gesneden
1/2 paprika, klein gesneden
1 tomaat, klein gesneden
2 teentjes knoflook, klein gesneden
1 grote vlees bouillonblokje
peper, komijnpoeder, nootmuskaat, maggi
1 1/2 eetlepel soya sauce
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote witte kool
3 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Het gezouten vlees en de varkensstaartjes een nacht in ruim water laten weken. Het water afgieten en het vlees en de staartjes in kleine stukjes snijden. Schoon water toevoegen en laten stoven tot alles zacht is. Geitevlees of rundvlees klein snijden en in water met bouillonblok laten stoven totdat het zacht is. Verhit de margarine in een grote pan en fruit de ui, paprika, tomaat en knoflook voor een paar minuten. Bouillonblokje, peper, komijnpoeder en nootmuskaat toevoegen en roer alles goed dooreen. Vlees toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Kool wassen, in fijne reepjes snijden en bij de vorige ingredienten toevoegen. Aardappelblokjes, soya sauce en tomatenpuree erbij voegen. Een klein beetje water toevoegen. Niet te veel water, want terwijl de kool aan het stoven is, komt er water vrij. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Alles door elkaar roeren met een houten lepel, deksel op de pan doen en het op een zacht vuur laten sudderen totdat de kool en de aardappelen gaar zijn.
Dit gerecht kan geserveerd worden met witte rijst of Funchi en met gebakken banaan.