1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto al radicchio e parmesan

Risotto al radicchio e parmesan

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten 5 personen


1 l bouillon
1 ui
500 gram risottorijst
150 gram radicchio
50 gram parmesan
40 gram boter
saffraan?
evt. 5 blaadjes basilicum



- warm voorgerecht
(oftwel risotto met radicchio en parmesan)

van: "Els" De risotto kan je heel goed vrijwel klaar maken en op het laatst nog even opwarmen met bouillon zodra je klaar bent om het te serveren Voor 5 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Warm de bouillon op en houd deze warm. Hak de ui fijn evenals radicchio. Doe in een braadpan de helft van de boter en fruit hierin de radicchio en ui tot deze glazig ziet. Doe de rest van de boter in de pan, laat even smelten. Doe de rijst in de pan en roer snel tot alle korrels glanzen van de boter. Voeg 1 dl van de hete bouillon toe, blijf roeren en schraap langs de bodem en randen tot al het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot bijna alle bouillon is opgenomen.

Nadat op 1 dl na alle bouillon is opgenomen, schijn je de andere helft van de saffraan toe te moeten
voegen. Hier rammelt het recept even (want waar is de eerste helft gebleven en hoeveel moet je gebruiken), maar dat is misschien met opzet... Affijn, blijkbaar hoort er dus ook saffraan in...

Kook de rijst tot hij bijna zacht is, maar nog beet heeft ;-). Zet het vuur uit. Rasp de parmesan.

Serveertip

Als je klaar bent om te serveren (als je geen extra tijd nodig hebt, ga je dus gewoon door...):
Warm de risotto weer goed op met de resterende bouillon. Verwarm intussen 5 kleine bordjes in de magnetron (eerst even natmaken, ongeveer 3-5 minuten verwarmen. Dit hoeft niet, maar houdt je gerecht wel warm). Roer er nadat het laatste vocht is opgenomen, de helft van de parmesan door en serveer direct:
Schep de risotto in timbaaltjes of kleine kopjes (ik denk dat je die eerst even nat moet maken) en stort er 2 p.p. op een bordje. Strooi er de rest van de parmesaanse kaas over en garneer eventueel met een blaadje basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top