1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus

Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


500 g bosvruchten
100 g lepelkoekjes
1,5 dl room
het sap van 1/2 citroen
10 gelatineblaadjes 1,6 g/stuk
het wit van 4 eieren
4 eetlepels magere yoghurt
120 g suiker

Voor de chocoladesaus
Melk
200 g witte chocolade



Van: "M.Welman"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien gedurende ? 1 u
op kamertemperatuur of gedurende 5 a 7 min. in de microgolfoven op de
ontdooistand. Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende
enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetlepels
water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de
gelatineblaadjes uit en los ze op in de siroop, terwijl u omroert.Mix
de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het
citroensap, 4 eetlepels yoghurt en de gelatinemengeling bij.Klop de
room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit
goed stijf en voeg het bij de bereiding.Bekleed de rand van een
springvorm - ? 20 cm met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te
laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop smelt 4
eetlepels suiker in 1 dl kokend water.Vul de vorm met fruitbavarois
en laat opstijven in de koelkast.Voor de chocoladesaus laat u de
chocolade smelten au bain marie zet een steelpannetje in een ruime
kom heet water. Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk
onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op
kamertemperatuur. Maak de charlotte indien nodig met een mes los van
de springvorm. Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de
chocoladesaus apart bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top